joi, 15 iulie 2010

CURAJUL DE A TRECE PESTE DIFICULTATI...




Intr-o zi magarul unui fermier a cazut intr-o fantana si a inceput sa raga cu mila, parca cerand ajutor. Fermierul se gandea si se gandea si nu stia ce sa faca. In sfarsit, se gandi ca oricum animalul de acum este batran, iar fantana aproape ca s-a secat, asa cu nu mai are nevoie nici de unul, nici de altul, deci, poate sa umple fantana cu pietre si asa scapa de doua necazuri. Chema niste vecini si ii ruga sa-l ajute sa umple fantana. Dadu fiecaruia o lopata si fiecare incepu sa arunce pamant in fantana. Imediat, magarul isi dadu seama de pericol si incepu sa raga si mai tare. Dar, dupa numai cateva minute, surpriza, nu se mai auzea nici un sunet. Fermierul se apleca si ramase mirat de ceea ce vedea. Dupè fiecare lopata de pamant aruncata pe spatele magarului, acesta facea o miscare ciudata, iar pamantul cadea sub picioarele sale. Vecinii fermierului continuau sa arunce pamant peste magarus, iar acesta se ridica tot mai sus. Dupa putin timp, magarusul a ajuns afara si, lasandu-i cu gura cascata pe acei oameni, incepu sa raga de bucurie.


Morala: Viata incearca sa te inghita cu tot soiul de probleme; trucul consta a calca peste acestea pentru a putea iesi la suprafata.


Fiecare din problemele tale este o piatra care te ajuta sa progresezi.


Putem iesi din gropi adanci si sa nu ne mai oprim niciodata.


FITI CREDIBILI!


Sf. Francisc primise stigmatele pe stancile abrupte si salbatice de pe muntele Verna. Apoi, cu fratele Leon impreuna, pe un magarus trimis de contele Orlando, a coborat de pe munte pentru a se reintoarce in Umbria. Faima minunii se raspandise si, cand se apropia de sate, multa lume, atat din devotiune cat si din curiozitate, mergea in intampinarea lui pentru a-l vedea si a-l atinge.

Sosit intr-un sat, in timp ce lumea se imbulzea in jurul lui, un taran necioplit isi facu larg cu ajutorul bratelor, lua intr-o mana haturile magarusului iar cealalta mana o indrepta spre Sf. Francisc spunandu-i: Frate, vai de tine, daca nu esti ceea ce spune lumea despre tine! Si disparu inghitit de lume, in timp ce sfantul pleca umil capul.

PUTEREA MARTURIEI!


Trei calugari obisnuiau sa mearga deseori la avva Antonie. Doi dintre acestia tot timpul il intrebau cate ceva despre viata spirituala, dar al treilea nu intreba niciodata nimic. Intr-una din zile, avva Antonie, curios, l-a intrebat: iata, cei doi tovarasi ai tai, atunci cand vin la mine, imi cer totdeauna sfaturi, tu insa nu scoti nici un cuvant. La care, acel calugar, i-a raspuns: avva, destul imi este numai sa te vad.