joi, 14 august 2014

Robin Williams și amintirea acelui avort împotrivă căruia combătea din anul 1970…

Sunt arhicunoscute dependențele de alcool și de droguri
împotriva cărora celebrul actor Robin William se lupta de ani de zile. Mai puțin cunoscute sunt motivele care l-au condus în acest tunel întunecat. 
Depresia care l-a condus la moarte, spânzurându-se cu o curea, a început în anul 1970, și tocmai în cel an ceva a început să-l chinuie în interior. 
Așa cum reiese din biografiile lui, în acea perioadă Robin era cununat cu Julliard, o relație plină de promisiuni pentru un viitor frumos, când, pe neașteptate, la jumătatea anului 1970, se sfârși brusc. Cauza a fost un avort, împărtășit de ambii parteneri, dar care pe actor l-a lăsat distrus. „Eram tineri”, aceasta este motivația, dar zilele următoare - atunci când Robin s-a reîntors la San Francisco - au fost cele mai urâte din viața lui. 
Nu întâmplător, după mulți ani, Robin Williams a trecut în mod oficial pe poziții împotriva avortului, foarte apropiate de cele susținute de președintele Bush.
 Într-un interviu acordat revistei Guardian, datată 2010, Williams declara: „Știi, eram rușinat... Faci lucruri care provoacă dezgust, și care sunt greu de vindecat. Se poate spune ”te iert”, și alte fraze asemănătoare, dar nu este același lucru ca a te vindeca”. 
Este numai o ipoteză, susținută în aceste ceasuri de multe ziare de dincolo de ocean, dar știm foarte bine că una din primele consecințe ale sindromului post avort este tocmai depresia, boală pe cât de tăcută, pe atât de parșivă, care induce persoanele să asume comportamente care merg și împotriva propriei vieți. 
Probabil nu va ieși niciodată la lumină adevărul. Probabil este mult mai comod să ne imaginăm că Robin Williams a fost atins de „boala bogaților” - plictiseala care conduce la depresie, la abuzul de droguri pentru a trăi în afara realității - ... dar cu siguranță o boală având chip uman, așa cum este pierderea unui fiu, care l-a marcat pentru toată viața.  
Sursa: http://www.notizieprovita.it/notizie-dal-mondo/robin-williams-ed-il-ricordo-di-quellaborto-con-cui-combatteva-dal-1970/